Senai Demirci Fan Sitesi

Tam Görünüm: hiç namaz kılmadan cennete giren kimse...
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Ebû Hureyre (radıyallahu anh) yanında bulunanlara: "Hiç namaz kılmadığı halde cennete giren kimseyi bana söyleyin." demişti. Halk bilemeyince kendisine: "Sen söyle, kimmiş o bakalım?" demişti. O da: "Abdüleşheloğullarından Usayrım diye anılan Amr b. Sâbit b. Vakş." karşılığını vermişti.

Hadisin râvilerinden Husayn idyor ki: Ben Mahmud b. Esede:"Usayrımın durumu ne imiş? Ne Yapmış?" diye sordum. Şöyle anlattı: "Usayrım, kavminin İslâma girmesine hep engel oluyordu.

Uhud Savaşı yaşandığı gün, gerçeği anladı ve Müslüman oldu. Sonra kılıcını aldı, yürüdü. Savaş alanına girip savaştı. Aldığı yaralarla hareket edemez hâle geldi. O sırada, Abdüleşheloğullarından bazıları savaş meydanında kendi cenazelerini arıyordu. Derken Usayrıma rastladılar,

"Vallahi bu, Usayrım! Burada ne arıyor, biz ondan ayrılırken Müslümanlık davasına karşı idi." dediler. Yanına yaklaşarak, "Ey Amr, niçin geldin? Kavmine acıdığın için mi yoksa İslâma girmek için mi?" diye sordular. "İslâma girmek için geldim. Allaha ve Peygamberine iman ettim, Müslüman oldum. Sonra kılıcımı aldım. Resûlullah ile birlikte yürüdüm, şu yaraları alıncaya kadar savaştım." dedi. Çok sürmedi, onların elleri arasında ruhunu teslim etti. Durumu Allah Resûlüne bildirdiklerinde, "O, cennet ehlindendir." buyurdu."(1)

1: İbn Kesîr, el-Bidâye, 4/37

Kaynak : Hayatus Sahabe - Muhtasar-, M. Yusuf Kandehlevi, Işık Yayınları 2006, 1. Cilt sayfa 286
inanamıyorum Allah(cc)ım ne büyük lütuf!!! rabbim şefaatini nasip etsin inşallah Allah(cc) razı olsun leylam
  ONUN [C.C.]   RAHMETİ    VE   MERHAMETİ   ÖYLE  SONSUZDUR   Kİ  ŞEYTAN  BİLE    ÜMİTLENİR .
    BİR    GÜN    EFENDİMİZ[S.A.S] ASHABI  GÜZİN   İLE  OTURLAR   İKEN   BİR    KADIN    TELAŞLA ÇOCUKLARIN  YANINA   GİDER  BU    DURUMU   GÖREN    EFEDİMİZ  [S.A.S] BU   KADIN   ÇOCUGUNU  ATEŞE  ATARMI    DEYİNCE  SAHABELER DE  HAYIR     YA   RESULALLAH   DERLER 
  BUNUN    ÜZERİNE   EFENDİMİZ  [S.AS]  RABBİMİZİN  KULUNA   ŞEFKATİ  BU  ANNEDEN    ÇOK   ÜSTÜNDÜR   BUYURUR
Ümid aşılayan bir paylaşım
Tbairim bu oluyor yazı bittikten sonra.
Ve RABBimin ne zaman kime hidayeti ihsan edeceği belli olmuyor
O nedenle insanlığa dua buyurmak lazım
Dua ile inşaALLAH
Rabbim merhameti ve rahmetti sonsuzdur.
Acaba böyle olmasaydı biz günah kullar ne olurduk.
Referans Adresler